Caută

Tratamente balneo Eforie nord

Statiunea Eforie Nord este recomandata atat pentru petrecerea vacantei cat si pentru tratarea bolilor.

Aici se pot trata:
- boli degenerative: spondiloza cervicala, dorsala sau lombara;
- boli inflamatorii: spondiloza reumatica si poliartrita;
- boli reumatismale diartritice: tendinita, tendomiozita, periartrita scapulohumerala;
- boli sistemului nervos periferic: paralizie posttraumatismala si pareza membrelor, sechele ale poliomielitei;
- boli dermatologice;
- boli respiratorii;
- boli ginecologice: insuficienta ovariana, cervicita cronica, sterilitate secundara;
- crestere deficienta la copii;
- rahitism;
- decalcifiere;
- anemie secundara;
Statiunea Eforie Nord dispune de Baza de Tratament Grand - conectata la reteaua de hoteluri si cealalta la Clinica de 120 de locuri a Institutului de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala, o unitate specializata a Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti.
Exista aici numeroase instalatii pentru bai calde in cada si bazin, cu apa sarata concentrata provenind din Lacul Techirghiol, pentru tratamente cu :
- impachetari cu namol;
- tratamente ginecologice;
- aerosoli;
- kinetoterapie;
- sauna;
- gimnastica medicala;

Vestita ca loc de tratament înca din secolul trecut, statiunea Eforie Nord cunoaste o dezvoltare deosebita mai ales în ultima jumatate a acestui secol.
    Situata la 14 kilometri de Constanta, între mare si lacul Techirghiol, la o altitudine de 20 metri, Eforie Nord este un oras presarat cu hotele si vile, cu largi spatii verzi, cu arbori decorativi, cu strazi linistite, ce coboara alene catre mare.
    Climatul acestei regiuni este caracterizat printr-o tranzitie între clima de stepa a regiunii si climatul marin. Temperaturile zonei sunt mult moderate de prezenta marii, imens rezervor al inertiei termice, domolind astfel caldura excesiva din timpul verii si ridicând temperatura medie în timpul iernii.
    Astfel, temperatura medie anuala este de 11,1°C. Precipitatiile atmosferice sunt sub nivelul de 398 litri/m2 de apa pe an, ceea ce face din acest tinut zona cea mai putin ploioasa a tarii. Orientarea catre rasarit asigura o medie de 300 de ore de soare pe luna vara si 2189 ore de soare anual, deci cu mult peste limita localitatilor din Europa situate la aceeasi latitudine. Atmosfera este intens aerosolizata cu aeroioni negativi, benefici pentru sanatate.
    Apa Marii Negre are o concentratie de 15,5 g la litru de saruri minerale. Marea este completata de o plaja generoasa, lipsita complet de maree, ceea ce mentine în bune conditiuni nisipul fin de pe plaja si de pe fundul marii. Lipsa stâncilor si a unei faune marine primejdioase (rechini, pesti periculosi) face din litoralul Eforiei un loc ideal pentru practicarea turismului balnear. Temperatura apei marii are o medie de +20° C vara si de –0,9° C iarna.

    Apa sarata a lacului Techirghiol este puternic hipertona, cu o concentratie de aproximativ 80g saruri minerale la litru si reprezinta o veritabila apa terapeutica.
    Namolul sapropelic provenind din lacul Techirghiol, cu o consistenta pastoasa, bogat în coloizi minerali si organici, cu o mare capacitate hidro si termopexica, are calitati ce îl situeaza pe primele locuri din Europa din punct de vedere al eficacitatii terapeutice, actionând atât prin factorii sai fizici cât si prin componentele sale chimice, asa cum demonstreza studiile de absorbtie cu izotopi radioactivi.

Factorii balneoterapici mai sus enumerati sunt folositi din plin în cadrul Sanatoriului balnear EFOSAN, unitate medicala de renume, cunoscuta pe plan mondial, dotata cu aparatura medicala performanta, cu laborator de explorari functionale, biochimie, radiodiagnostic, serviciu de urgenta permanent, tratamentele facându-se sub stricta supraveghere a medicilor de specialitate.
   Pe lânga toti factorii naturali mentionati, aici utilizam si kinetoterapia recuperatorie, activa sau pasiva, în apa sau în spatii special amenajate, deasemeni electroterapia de joasa, medie sau înalta frecventa, baile galvanice, actinoterapia, fototerapia, ultrasonoterapia, magnetoterapia, masoterapia uscata sau sub jet de apa, dusul subacval, dusul scotian, masajul cu namol, sauna, inhaloterapia, baile cu plante medicinale si cu uleiuri eterice, baile si împachetarile cu namol si parafina, termoterapia, etc. 
    Suntem dotati si cu o piscina semiolimpica, acoperita, ce are o lungime de 32 metri si o latime de 14 metri, adâcimea ei variind între 1,65-1,85 metri. De mentionat ca policlinica este legata prin culoare închise, bine încalzite de hotelele învecinate: Delfinul, Meduza si Steaua de mare, hotele cu cate 218 camere, fiecare dintre ele fiind dotata cu baie, telefon si televiziune prin cablu. Functionarea policlinicii EFOSAN este pemanenta, tot timpul anului. Capacitatea de tratament a unitatii este de 2.000 pacienti pe zi.
    Recuperarea medicala a reumatismelor inflamatorii sau degenerative ori a sechelarilor locomotori sau neurologici reprezinta principala noastra preocupare, alaturi de tratamentul tulburarilor de circulatie arteriala sau venoasa periferica, al psoriazisului, al nevrozelor, al eczemelor cronice, al obezitatii, al bronhopneumopatiilor, al anexitelor cronice si al sterilitatii secundare.
    Durata unei cure variaza între 2 si 3 saptamâni. Vâ putem pune la dispozitie si programe de cura specializate, cum ar fi cura antireumatismala, cura anti-stress, cura hipoponderala sau cura de Gerovital.  În timpul curei puteti beneficia si de serviciile unui cabinet cosmetic cu o dotare de exceptie.
    Sanatoriul balnear EFOSAN, Eforie Nord, unitate pilot a  balneofizioterapiei din România trateaza astfel, de zeci de ani pacienti din toate partile lumii, ducând peste hotare renumele mijloacelor noastre terapeutice si competenta profesionala a celor ce le administreaza, concurând cu succes statiuni de renume de pe mapamond.
 


   

 

 

  

 

Va recomandam

Cazare Eforie Nord, cazare, sejur, vacante, vile, pensiuni, hoteluri, apartamente Eforie

Oferte cazare pe litoral

Informatii litoral

Link-uri utile pentru cazare

 

Optimizat de Servicii SEO